نحوه شکایت از کارفرما برای رد نکردن بیمه به چه صورت است؟
طبق قانون کار، کارفرما موظف است که کارگران خود را بیمه کند. عدمعقد قرارداد کتبی نیز مانع از شکایت کارگرنمیشود؛ بلکه در صورت شکایت کارگر بدون قرارداد و اثبات رابطه کاری، کارفرما به پرداخت چند برابر حق بیمه محکوم میشود. با این وجود برخی از کارفرمایان، برای طفره رفتن از پرداخت بیمه، به روشهای متعددی متوسل میشوند؛ مثلاً به بهانه 3 ماه دوره آزمایشی، از پرداخت حق بیمه کارگر در آن سه ماه خود داری میکنند، درحالی که در دوره آزمایشی نیز باید حق بیمه کارگر تمام وقت پرداخته شود.
بیمه نکردن کارگر، همیشه هم تقصیر کارفرما نیست و گاهی اوقات، خود کارگر نیز تمایلی به بیمه شدن ندارد؛ البته تمرکز این مقاله روی رد نکردن بیمه توسط کارفرما خواهد بود. برای آشنایی با دلایل بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما، نحوه اثبات رابطه کاری، شکایت از کارفرما به دلیل عدم بیمه و دیگر مباحث مرتبط با این موضوع، درادامه مقاله با ما همراه باشید.
چرا کارفرما بیمه نمیکند؟
رد نکردن بیمه توسط کارفرما دلایل زیادی دارد که منشأ تمام این دلایل نیز به نفع اقتصادی بازمیگردد؛ اگرچه این نفع کوتاه مدت است و در صورت افشا، ضرر بزرگی به دنبال خواهد داشت. یکی از مهم ترین دلایل بیمه نکردن کارگرتوسط کارفرما، نداشتن کد کارگاه است. این کد، در صورت دریافت مجوزهای لازم جهت کار توسط کارفرما، به وی اعطا میشود.
دلیل دیگر بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما، نگاه کارفرما به حق بیمه است. برخی از کارفرمایان، بهدلیل فراوانی نیروی کار، حق بیمه را هزینهای اضافی تلقی میکنند؛ زیرا معتقدند که میتوان کارگری را که به شدت به کار نیاز دارد، به نحوی قانع کرد تا از بیمه صرف نظر کند.
برای اینکه کارگر از کارفرما درخواست بیمه نکند، گاهی چک یا سفته و گاهی هم تعهد کتبی مبنی بر عدم تقاضای بیمه، از وی گرفته میشود؛ برخی اوقات نیز کارفرمایان با کوتاه کردن مدت قراردادهای کار یا عوضکردن عنوان قراردادها، از زیر مسئولیت پرداخت حق بیمه، شانه خالی میکنند. در تمام این موارد، امکان پیگیری پرداخت حق بیمه توسط کارگر وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .
09395881794 خانم شاکر دوست