عیدی ندادن به کارگر
عیدی ندادن کارفرما ، موضوع اصلی این مقاله است. سوالات رایجی که معمولا بین کارگران مشترک است این است که درصورت دریافت نکردن عیدی و پاداش و سنوات آیا می توان از کارفرما شکایت کرد ؟
واینکه نحوه شکایت از کارفرما بابت پرداخت نکردن عیدی کارمندان و سایر مزایای قانونی به چه صورت است؟
در مورد پرداخت یا عدم پرداخت عیدی کارگران و کارمندان توسط کارفرما، برخی از افراد هنوز نمی دانندکه کارفرماها بجهت قانونی مکلف به پرداخت عیدی هستند و این موضوع سلیقه ای نیست که اگر یک کارفرما دلش خواست پرداخت کند و کارفرمای دیگر اگر تمایل نداشت، پرداخت نکند. مشورت گرفتن از یک وکیل اداره کار مجرب بعنوان یک مشاور حقوقی یارا مشاور، می تواند کارمندان و کارگران را از حقوق شان بیشتر آگاه کند. ضمن اینکه این وکلا در بسیاری از اوقات، مشاوره حقوقی هم ارائه می دهند.
در مطلبی جداگانه به موضوع عیدی کارمندان و کارگران در سال 1400 پرداخته ایم اما در این مقاله ضمن توضیحات مختصری در باب عیدی و سنوات و پاداش و حق بیمه کارگران به موارد تخطی کارفرما و پرداخت نکردن عیدی و سنوات کارگر و جریمه عدم پرداخت عیدی و سنوات و از همه مهم تر حق بیمه کارگر و عدم پرداخت بیمه توسط کارفرما و جریمه عیدی ندادن کارفرما پرداخته می شود و همچنین در ادامه نحوه شکایت از کارفرما بابت پرداخت نکردن عیدی کارمندان شرح داده می شود.
عیدی ندادن کارفرما
پرداخت نکردن عیدی و سنوات کارگر و عدم پرداخت بیمه توسط کارفرما از جمله مواردی هستند که معمولا کارگران بابت آن ها به اداره کار شکایت می نمایند و در این مواقع چنانچه مدارک احراز رابطه کارگری و کارفرمایی فی مابین کارگر و کارفرما اثبات گردد کارفرما در صورت پرداخت نکردن عیدی وسنوات کارگر و یا عدم پرداخت بیمه توسط کارفرما، به جریمه عدم پرداخت عیدی و سنوات و جریمه عیدی ندادن کارفرما محکوم می گردد.
پرداخت نکردن عیدی کارمندان صرفا به این معنا نیست که هیچ مبلغی به کارگر داده نشود بلکه گاهی کارفرما مبلغ عیدی را کمتر از حد مقرر قانونی به کارگر پرداخت می نماید که این امر نیز مصداقی ازپرداخت نکردن عیدی کارمندان و کارگران است که مشمول جریمه عدم پرداخت عیدی و سنوات می گردد.
پرداخت نکردن عیدی و سنوات کارگر
اگرچه عیدی و سنوات دو مقوله جدا از هم هستند اما معمولا در شرکت های خصوصی در آخر سال همراه با محاسبه عیدی کارگران سنوات آن ها نیز محاسبه و پرداخت می گردد. البته قانون سنوات را موکول به اتمام قراردادو یا اتمام همکاری نموده است.
اما معمولا در شرکت های خصوصی گاها سنوات را به صورت ماهانه به حقوق کارگران اضافه می نمایند وبا این ترفند قصد بر این است که در پایان قرارداد و یا پایان همکاری دیگر مبلغی تحت عنوان سنوات پرداخت نگردد که البته لازم به ذکر است که این پرداخت نمی تواند کارفرمایان را از پرداخت عیدی وسنوات در اتمام قرارداد معاف نماید بلکه پرداخت سنوات ماهانه و یا سالانه کارگران طبق رای دیوان عدالت اداری علی الحساب محسوب می گردد.
و در صورت شکایت کارگر بابت پرداخت نکردن عیدی و سنوات کارگر،کارفرما به پرداخت عیدی و سنوات و سایر حقوق کارگر محکوم می گردد و باید طبق آخرین مصوبه عیدی و سنوات را پرداخت نماید و در غیر این صورت به جریمه عدم پرداخت عیدی و سنوات محکوم می گردد.
عیدی کارگران پاداشی است که در آخر سال به کارگران تعلق می گیرد و سنوات نیز به ازای مدتی که کارگر در کارگاهی مشغول به فعالیت است پرداخت می گردد.
در گذشته عیدی و سنوات به کارگرانی تعلق می گرفت که مدت مقرر قانونی را در کارگاهی سپری کرده باشند اما در حال حاضر هر کارگری با توجه به ماه های خدمت خود مستحق عیدی و سنوات است و درصورت پرداخت نکردن عیدی و سنوات کارگر، این حق برای وی محفوظ است که به مراجع صالح در اداره کار شکایت نماید و در صورتی که مدارک دال بر رابطه کارگر و کارفرمایی وجود داشته باشد کارفرما به جریمه عدم پرداخت عیدی و سنوات محکوم می گردد، که مراتب آن در ادامه بیان می شود.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .