صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

این مجموعه سعی دار با اتکا به کارشناسان مجرب و ممتاز، خدمتگزار جامعه شریف کارفرمایی و کارگری کشور عزیزمان باشد.
اخبار روز روابط کار و تامین اجتماعی، ارائه مشاور قانون کار، مشاور تامین اجتماعی، بیمه بیکاری، از کار افتادگی و ... همچنین پیگیری مصوبات و تغییر قوانین مرتبط با بهره گیری از خدمات مجموعه صبا مشاور
در اقدامی نوین مجموعه صبا مشاور اماده است تا مشاوره های خود را در خصوص دعاوی حقوقی، کیفری، ارث، خانواده و ... را عرضه نماید.
با تماس با این مجموعه میتوانید از مشاوره رایگان قانون کار و مشاوره رایگان تامین اجتماعی بهره ببرید.
شماره تماس 09395881794 خانم شاکردوست

مرخصی زایمان

مرخصی زایمان در تامین اجتماعی

مرخصی زایمان یکی از نگرانی های اصلی زنان و مادران شاغل است ؛ به خصوص امروزه که زنان درصد رو به رشدی از شاغلین را تشکیل می دهند . در طی سالیان ، میزان این مرخصی تغییرات بسیاری داشته است .

اکنون یکی از دغدغه ها در این زمینه میزان پرداختی سازمان تامین اجتماعی و اختلاف بین ۶ ماه یا ۹ ماه است . قانون برای حمایت از زنان شاغل ، مرخصی تحت عنوان مرخصی زایمان پیش بینی کرده است . دستمزد فرد در طول این  مرخصی توسط کارفرما پرداخت نمی شود بلکه تحت عنوان کمک هزینه زمان بارداری ، به وسیله ی سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود . این مرخصی تماما جزء سوابق کار فرد محسوب شده و حتی پاداش و عیدی به آن تعلق می گیرد .مدت زمان این مرخصی طبق قانون اصلاح قوانین تنظیم خانواده مصوب ۱۳۹۲ از ۶ ماه به ۹ ماه تغییر پیدار کرده است. در این مقاله به توضیح تغییرات مرخصی زایمان ، نحوه محاسبه و شرایط دریافت آن و مدارک لازم جهت درخواست پرداخت کمک هزینه بارداری ، کمک هزینه زایمان و مرخصی پدران خواهیم پرداخت. (برای اطلاع مرخصی های پیش بینی شده در قانون به مقاله انواع مرخصی مراجعه کنید )

مرخصی زایمان

مرخصی زایمان ، ۶ ماه یا ۹ ماه؟

قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۱۳۹۲ ، دارای یک ماده واحده و ۲ تبصره است . طبق تبصره دو این ماده واحده ، به دولت اجازه داده شده است که مرخصی زایمان را ( از ۶ ماه) به ۹ ماه افزایش دهد.  اما مسئله ای که این روزها زنان شاغل را درگیر خود کرده ، عدم تمکین سازمان تامین اجتماعی از افزایش میزان مرخصی است .روند سابق به این صورت بود که سازمان تنها ۶ ماه را محاسبه و پرداخت می کرده و تنها درصورت اعتراض دردیوان عدالت اداری و به موجب رای دیوان ۳ ماه باقی مانده را اجرا می کرده است . تا این که در تاریخ ۳۱/۲/ ۱۳۹۸ ، هیئت عمومی دیوان در رای خود به شماره دادنامه ۲۸۸ الی ۳۰۵ و ۳۰۷ ،سازمان تامین اجتماعی را مکلف به پرداخت همه ی ۹ ماه دانسته است . بنابرین بدون هیچ ابهامی در جایی که سازمان ۶ ماه مرخصی را میپذیرد ، ۹ ماه کامل را بایستی پرداخت کند .

شرایط دریافت کمک هزینه بارداری و مدارک لازم

در ماده ۶۷ قانون تامین اجتماعی شرایط دریافت کمک هزینه ی زمان بارداری را به شرح زیر اعلام نموده است :

  • سابقه ی پرداخت حق بیمه ۶۰ روز ظرف یکسال قبل

  • عدم اشتغال در زمان مرخصی زایمان

  • قبل از شروع مرخصی یا مشغول به کار باشد یا در مرخصی استحقاقی باشد

  • زایمان برای فرزند چهارم به بعد نباشد مدارک لازم برای گرفتن کمک هزینه بارداری و حقوق مرخصی زایمان عبارت اند از:

ü دفترچه درمانی

ü گواهی پزشک معالج

ü تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط

ü فتوکپی کلیه صفحات شناسنامه پدر و مادر

ü فتوکپی شناسنامه فرزند

ü خلاصه پرونده ترخیص بیمارستان

نحوه محاسبه دریافتی کمک هزینه بارداری

قسمت آخر ماده ۶۷ قانون تامین اجتماعی بیان می دارد که : ” کمک بارداری ، دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده طبق ماده ۶۳ می باشد . ” و در ماده ۶۳ این طور آمده است که ” …. آخرین مزد یا حقوق روزانـه بیمـه شـده بـه منظـور محاسـبه غرامت دستمزد ایام بیماری عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به مأخذ آن بیمـه دریافـت شده است در آخرین ۹۰ روز قبل از شروع بیماری تقسیم بر روزهای کار . “

جمع این دو ماده و منظور اصلی قانونگذار این است که ، کمک هزینه ی بارداری عبارت است از : دو سوم میانگین  دریافتی ۹۰ روز آخر ضرب در تعداد روزهای مرخصی زایمان . باید توجه داشت که منظور از دریافتی درمحاسبه ی میزان کمک هزینه ی بارداری ، آن میزان از حقوق است که مبنای پرداخت حق بیمه قرار می گیرد.

(برای اطلاع بیشتر درباره حق بیمه و نحوه پرداخت آن به مقاله پرداخت حق بیمه و بازنشستگی مراجعه کنید . ) برای روشن تر شدن موضوع آن را با مثالی توضیح خواهیم داد .

فرض کنید حقوق فردی یک میلیون و پانصد هزار تومان باشد و در سه ماهه قبل از مرخصی هم تغییری نکرده باشد. با این حساب میانگین ۹۰ روز قبل از شروع مرخصی زایمان ۵۰ هزار تومان است که دو سوم آن حدود ۳۳ هزار تومان است . این مبلغ ضرب در ۹ ماه مرخصی یا ۲۷۰ روز معادل ۹ میلیون تومان است .

مرخصی زایمان

کمک هزینه زایمان

طبق ماده ۶۸ قانون تامین اجتماعی و: ” بیمه شده زن یا همسر بیمه شده مرد در صورتى که در طول مدت یـک سال قبل از وضع حمل حـق بیمـه شصـت روز را پرداختـه باشـد از کمـک هـا و معاینه هاى طبى و معالجات قبل از زایمان و حـین زایمـان و بعـد از وضـع حمـل استفاده خواهد کرد.

سازمان تأمین اجتماعی بنا به درخواست بیمه شـده می تواند به جاى کمک هاى مذکور مبلغى وجه نقد به بیمه شده پرداخـت نمایـد . برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کمک هزینه زایمان و میزان آن به مقاله کمک هزینه زایمان تامین اجتماعی مراجعه کنید . قانونگذار برای حمایت از نهاد خانواده و تاکید بر نقش پدران در تربیت فرزندان مرخصی تحت عنوان مرخصی پدران که بعد از به دنیا آمدن فرزند اختصاص داده می شود ، پیش بینی کرده است .

سوالات متداول

دستمزدزمان مرخصی بارداری چگونه پرداخت می شود ؟

دستمزد ایام مرخصی زایمان توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود که نحوه محاسبه میزان پرداختی در این مقاله بررسی شده است .

آیا به پدران هم مرخصی تعلق میگیرد ؟

بله همسران زنانی که از مرخصی زایمان استفاده می کنند از میزانی مرخصی برخوردار می شوند که توضیحات آن در مقاله بیان شده است .

شرایط دریافت دستمزد ایام مرخصی زایمان چیست ؟

اصلی ترین شرط آن پرداخت ۶۰ ماه حق بیمه در یک سال قبل از شروع مرخصی است

 

جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .

  09129267044 خانم شاکر دوست

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی