تنظیم لایحه دفاعیه برای هیات های اداره کار
نوشتن لایحه دفاعیه به چه صورت است؟
به نوشته های ارائه شده در دادگاه توسط اصحاب دعوا (طرفین دعوا) که جهت اثبات حق خود و دفاع از آن می باشد را لایحه می نامند. به طور کلی لایحه از ارزش و اعتبار بسیاری بالا و انسجامی قوی برخوردار است. به طوری که در برخی از مواقع این لایحه دفاعیه در نزد قاضی از اظهارات شفاهی و یا صحبتهای وکیل نیز اثرگذارتر خواهد بود.
تنظیم لایحه دفاعیه جهت ارائه در دادگاه، نیازمند داشتن اطلاعات جامع و کامل در مورد موضوع دعوا و هم چنین کاربردمتون و مواد و اصطلاحات حقوقی مرتبط با موضوع دعوا می باشد که این امر توسط وکلای مجرب دادگستری بصورت کاملاً تخصصی انجام می گیرد.
لایحه معمولا در جهت تکمیل مطالب عنوان شده در دادخواست و یا شکواییه، تقدیم دادگاه می گردد پس لازم است هر یک از طرفین دعوا که خواهان ارائه آن به دادگاه صالح هستند، تمامی فنون لازم در نگارش لایحه را مدنظر قرار داده چرا که تنظیم لایحه ی کاربردی که حاوی اطلاعات جامع و کامل مرتبط با موضوع دعوا باشد در نظر قضات بسیار حائز اهمیت می باشد.
شایان ذکر است که لایحه ارائه شده توسط هر یک از طرفین دعوا باید کوتاه و موجز و خالی از مطالب غیر مرتبط با موضوع دعوا باشد. از نوشتن لوایح طولانی و مفصل اکیداً خودداری نمایید چرا که قطعاً دارای هجویات و مطالب غیر مرتبط خواهد بود.
در نگارش لایحه هرگز نباید از الفاظ و یا افعالی استفاده نمود که مبنای مبهم و غیر قابل درک را به خواننده القا نماید بنابراین باید منظور خود را به وضوح و دور از هرگونه ابهامات، ارائه نمایید. بنابراین پیش از اقدام به نوشتن لایحه بایدمطمئن شوید که به کلیه جنبه های موضوع دعوا مسلط هستید کما اینکه باید تمامی خواسته های خود را مطابق با مواد قانونی مرتبط با موضوع دعوا، بصورت کاملاً صریح و روشن در لایحه خود قید نمایید.
نکات مهم و کاربردی در نوشتن لایحه دفاعیه
1-چنانچه وکیل به نقل قول از موکل در لایحه خویش مطالب موهنی را به دیگری نسبت دهد، عمل موکل مصداق بزه افترا نیست.
2-چنانچه در مرحله فرجامی وکیل دخالت کند ولی تمبر مالیاتی مربوطه را ابطال نکرده باشد، لایحه وکیل در مقام تبادل لوایح قابل ترتیب اثر نیست و پرونده به مرجع تالی عودت میشود.
3-در صورتیکه تجدیدنظر خواه، دادخواست تجدیدنظر یا لایحه اعتراضیه خویش را مقید به هیچ یک از جهت یا جهات قانونی نقض ننموده باشد، تجدیدنظرخواهی، فاقد موقعیت قانونی است.
4-عدم تقدیم لایحه تجدیدنظرخواهی، از موارد رفع نقص و در نهایت صدور قرار دادخواست تجدیدنظرخواهی در صورت عدم رفع نقص خواهد بود.
5-متهم غیابی نمیتواند بدون تأمین کیفری لایحه دفاعیه تقدیم کند.
6-چنانچه دادخواست امضاء نداشته و لایحه ارسالی پیوست آن نیز، تصدیق نشده باشد، دادخواست ناقص محسوب و با امضاء مجدداً به جریان میافتد.
7-هرگاه تاریخ وقت رسیدگی ابلاغ شده باشد اما این جلسه به دلیل تعیین وقت نزدیکتر تشکیل نشده و وقت جدید نیز به مخاطب ابلاغ نشده و وی لایحه ارسال نکرده و خود یا وکیلش نیز در جلسات حاضر نشده باشد، رأی غیابی محسوب میشود.
8-صرف اعلام وکالت از سوی وکیل دادگستری جهت مطالعه پرونده تقدیم لایحه در موضوع نیست و سبب حضوری قلمداد شدن رأی صادره نمیباشد.
9-عدم امضای لایحه تجدیدنظر خواهی مانع تبادل لوایح نبوده و موجبی برای صدور قرار رد دعوای تجدیدنظر نیست.
10-لایحه ای موجب حضوری شدن حکم دادگاه خواهد بود که متصف به وصف «دفاعی» باشد و ارسال هر لایحهای مثلاً اعلام نشانی جدید یا عزل وکیل و مانند اینها موجد اثر حقوقی صدر المشار نخواهد بود.
11-قبول رأی بدوی از ناحیه تجدیدنظر خواه طی لایحه تقدیمی به دادگاه تجدیدنظر، استرداد دادخواست تجدیدنظر خواهی تلقی میگردد.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .