صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

این مجموعه سعی دار با اتکا به کارشناسان مجرب و ممتاز، خدمتگزار جامعه شریف کارفرمایی و کارگری کشور عزیزمان باشد.
اخبار روز روابط کار و تامین اجتماعی، ارائه مشاور قانون کار، مشاور تامین اجتماعی، بیمه بیکاری، از کار افتادگی و ... همچنین پیگیری مصوبات و تغییر قوانین مرتبط با بهره گیری از خدمات مجموعه صبا مشاور
در اقدامی نوین مجموعه صبا مشاور اماده است تا مشاوره های خود را در خصوص دعاوی حقوقی، کیفری، ارث، خانواده و ... را عرضه نماید.
با تماس با این مجموعه میتوانید از مشاوره رایگان قانون کار و مشاوره رایگان تامین اجتماعی بهره ببرید.
شماره تماس 09395881794 خانم شاکردوست

آیین نامه در جایگاه عرضه سوخت

فصل اول- کلیات

ماده 1

تعاریف

1- جایگاه عرضه سوخت

تأسیساتی است که انواع سوخت اعم از گاز طبیعی فشرده و یا سوخت مایع مانند گازوئیل ، بنزین و گاز مایع را برای وسایل نقلیه موتوری عرضه و توزیع می نماید.

2- جایگاه سوخت ساحلی/ دریایی

جایگاه توزیع سوخت مستقر در ساحل و یا مجاور آن، اسکله، لنگرگاه یا یک بارانداز شناور که سوخت را به داخل باک شناورهای دریایی توزیع می نماید.

3-مرجع صدور مجوز جایگاه

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، زیر مجموعه وزارت نفت است که نسبت به صدور مجوزهای لازم برای احداث، بهره برداری، تعمیر و نگه داشت جایگاه اقدام میکند.

4- مالک جایگاه (جایگاه دار)

شخص حقیقی یا حقوقی است که برای ساخت و بهره برداری جایگاه عرضه سوخت، سرمایه گذاری نموده و مالکیت آن را بر عهده دارد؛ مالک جایگاه می تواند بهره بردار نیز باشد.

5- بهره بردار

شخص حقیقی یا حقوقی که با اخذ مجوز بهره برداری از مرجع صدور مجوز جایگاه، مسئولیت ایمنی، بهره برداری،تعمیرات، نگهداری و عرضه سوخت در جایگاه را بر عهده دارد. کارفرما میتواند مالک جایگاه و یا بهره بردار باشد.

6- کارگر مجرب

کارگری که از آموزش، دانش فنی، مهارت و تجربه لازم برای نظارت یا انجام کار ایمن در امور محوله برخوردار باشد.

7-کارگر مجاز

کارگر مجربی است که دارای مجوزهای معتبر، کتبی و رسمی از مراجع دارای صلاحیت برای انجام کار مشخص است.

8-گاز طبیعی

مخلوط گازی شکل از ترکیبات هیدروکربنی که متان اصلی ترین آن و معمولاً شامل دیگر ترکیبات مانند اتان، پروپان وهیدروکربن های سنگین تر و برخی گازهای غیر قابل اشتعال مانند نیتروژن و دی اکسیدکربن است؛ گاز طبیعی همچنین میتواند شامل اجزای دیگر و یا مواد آلاینده مانند گوگرد یا دیگر ترکیبات شیمیایی باشد.

9-گاز طبیعی فشرده

گازی طبیعی است که به منظور مصرف سوخت در وسایل نقلیه موتوری؛ فشرده، ذخیره و عرضه میشود.

10- سوخت مایع

مایعی است که به منظور مصرف سوخت در وسایل نقلیه موتوری، ذخیره و عرضه میشود.

11 - تأمین کننده تجهیزات

شخصی حقوقی است که مسئولیت طراحی، تأمین، تحویل و ارائه خدمات پس از فروش و ایمنی تجهیزات جایگاه را برعهده دارد و باید مورد تایید مرجع صدور مجوز جایگاه باشد.

12- شرکت تعمیر و نگهداشت

شخصی حقوقی که از مرجع صدور مجوز برای انجام تعمیرات و نگهداری تجهیزات جایگاه مجوزهای لازم را اخذ نموده باشد.

13- کمپرسور

دستگاهی است که طی مراحل مختلف، موجب فشرده سازی گاز طبیعی می گردد.

14-دیسپنسر

دستگاهی که "سوخت مایع" مانند بنزین و گازوئیل و یا "سوخت گازی شکل" مانند گاز طبیعی را توزیع کرده و تحویل می دهد؛ این دستگاه همزمان حجم و قیمت سوخت را اندازهگیری نموده و میتواند یک یا چند نوع سوخت را جداگانه تحویل دهد.

15- ظرف مخصوص حمل سوخت مایع

مخزن مورد تایید مراجع صلاحیتدار با ظرفیت کمتر یا مساوی بیست ( 20 ) لیتر که با در فنری حفاظ دار تجهیز و به گونه ای طراحی شده که با قرار گرفتن در معرض آتش، فشار داخلی خود را به صورت ایمن رها سازد.

16- وسیله جداشونده

کوپلینگی است که در محل های خاص نصب شده و در مواقع ضروری باعث جدایش میشود؛ شیر خود مسدود کننده باید بتواند به صورت خودکار قسمت جدا شده را آب بندی نماید.

17 - اتاقک تجهیزات (کانوپی)

سازهای است دارای مقاومت مکانیکی مشخص و مقاوم در برابر آتش که تجهیزات را در برابر عوامل محیطی محافظت می نماید و ضمن کاهش انتشار صدا، سهولت در حمل و نقل تجهیزات و ایمنی آنها را سبب میشود.

18- شیر قطع اضطراری

شیری که برای قطع جریان سریع سوخت در مواقع اضطراری استفاده می شود و معمولاً با حرکت ربع دور (چرخش  90درجه ای) از وضعیت کاملاً باز به وضعیت کاملاً بسته در می آید.

19 – سامانه های آشکارساز

یک یا چند حسگر قادر به شناسایی نشت گاز، دود، شعله و حرارت به میزان و درصد معین است و سامانه های هشداردهنده و ایمنی را فعال میکند.

20 -مخزن ذخیره میانی

یک یا چند مخزن تحت فشار که به منظور ذخیره سازی گاز طبیعی فشرده در جایگاه های عرضه سوخت گاز طبیعی فشرده، بکار میرود.

21-  فشار ترکیدگی

فشاری که از حداکثر میزان فشار مجاز قطعات بیشتر بوده و باعث تخریب شده و در نتیجه منجر به خروج سیال ازتجهیزات میگردد.

22-  سیلندر

مخزن تحت فشاری است که برای ذخیره گاز طبیعی فشرده یا گاز مایع استفاده میشود.

23- شیلنگ توزیع کننده

وسیله لوله ای شکل، مقاوم و قابل انعطاف است که برای انتقال انواع سوخت مایع و گاز استفاده می گردد.

24-  شیلنگ تخلیه

وسیله لوله ای شکل، مقاوم و قابل انعطاف است که سوخت مایع را از تانکر حمل به مخازن جایگاه منتقل مینماید.

25-  ذخیره سیار یا تیوب تریلر

چندین سیلندر یا مخزن با منضمات مربوطه که روی وسیله نقلیه یا تریلر نصب شدهاند و جهت تأمین سوخت مایع و گازبرای مصارف خانگی، صنعتی و یا خودرویی به کار میروند.

26- کانال تأسیسات، ترانشه

مجرایی است که لوله های گاز، لوله های تأسیسات، کابل های برق و سایر موارد از آن عبور میکند.

27-  منطقه خطر

منطقه ای است که در آن ترکیبات قابل انفجار وجود دارد یا انتظار چنین شرایطی به دفعات ممکن باشد.

28- منطقه بی خطر

محدودهای که درآن وجود گاز قابل انفجار به میزانی که باید ملاحظات ویژهای در ساخت، نصب و استفاده از تجهیزات رعایت شود، انتظار نمیرود.

29- ناحیه

ناحیه یا زون، منطقه خطرناکی است که برحسب مدت زمان وجود شرایط ترکیبات قابل انفجار در آن و بر اساس میزان تکرار این شرایط، طبقه بندی میگردد.

30- ناحیه صفر

ناحیه ای است که در آن ترکیبات قابل انفجار به طور دائم وجود دارد یا انتظار می رود که برای مدت زمان طولانی موجودباشد و یا چنین شرایطی به دفعات زیاد در دوره های کوتاه مدت رخ دهد.

31-  ناحیه یک

ناحیه ای است که در طی کار عادی، میتوان وجود متناوب یا گه گاه ترکیبات قابل انفجار را انتظار داشت.

32- ناحیه دو

ناحیه ای است که در طی دوره کار عادی، وجود ترکیبات قابل انفجار انتظار نمیرود و یا چنین شرایطی به دفعات بسیارکم و در مدت زمان کوتاه رخ دهد.

33-  پناهگاه

اتاقکی است که برای محافظت مخزن سوخت مایع ساخته شده و در برابر آتش مقاوم است.

34-  مخازن دفنی

به مخازن فلزی اطلاق میشود که برای ذخیره سوخت مایع بکار میرود. این مخازن در زیر سطح زمین قرار گرفته و اطراف آن به وسیله ماسه بادی پر میگردد تا از نفوذ رطوبت به بدنه فلزی مخزن پیشگیری بعمل آید.

آیین نامه در جایگاه عرضه سوخت

ماده 2

هدف و دامنه شمول

این آییننامه با هدف ایمنسازی محیط کار در جایگاه های عرضه سوخت و پیشگیری از حوادث ناشی از کار تهیه شده ودر کلیه جایگاه های عرضه سوخت مشمول ماده 85 قانون کار جمهوری اسلامی ایران، لازمالاجرا است.

فصل دوم

الف - مقررات عمومی:

ماده 3

مسئولیت ایمنی در جایگاه عرضه سوخت بر عهده کارفرما است و کارفرما مکلف به رعایت مصوبات شورای عالی حفاظت فنی و دیگر قوانین، مقررات، آیین نامه ها و دستورالعمل های ایمنی و حفاظتی بوده و باید از مراجع ذیربط،مجوزهای مرتبط را دریافت نماید.

رعایت موارد فوق نافی قوانین، مقررات و الزامات وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد ایران و دیگر سازمان های مرتبط نبوده و کارفرما ملزم به رعایت آنها است.

ماده 4

وزارت نفت مرجع صدور مجوزهای احداث، بهره برداری ایمن و تعمیرات اساسی مربوط به ساختمان ها، مخازن، لوله کشی ها و سایر تاسیسات جایگاه های عرضه سوخت است.

ماده 5

کارفرما مکلف است در طراحی و اجرای جایگاه عرضه سوخت چند منظوره که علاوه بر گاز طبیعی؛ دیگر سوخت ها مانند گازوئیل، بنزین و گاز مایع را نیز عرضه مینماید؛ اصول ایمنی را بر اساس مخاطرات ناشی از هر سوخت رعایت کند.

ماده 6

  کارفرما مکلف است، نسبت به بکارگیری مسئول ایمنی دارای تایید صلاحیت، مطابق با آیین نامه بکارگیری مسئول ایمنی در کارگاه ها، اقدام نماید.

ماده 7

تعمیر تجهیزات جایگاه عرضه سوخت، باید با مجوز مسئول ایمنی و تایید کارفرما و توسط شرکت تعمیر و نگهداشت معتبر، با رعایت دستورالعمل های شرکت سازنده و به روش ایمن انجام پذیرد و یک نسخه از گواهینامه مربوطه و شرح عملیات در جایگاه ثبت و ضبط گردد.

ماده 8

تجهیزات جایگاه عرضه سوخت باید به گونه ای نصب گردد که کارگران مجاز، همواره دسترسی ایمن به محل این تجهیزات را داشته باشند.

ماده 9

ورود کارگران مجاز، به داخل مخازن جایگاه عرضه سوخت باید با تایید کارفرما، اخذ مجوز از مسئول ایمنی و رعایت دستورالعمل های ایمنی و اجرایی شرکت سازنده و با وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع فعالیت انجام گیرد.

ماده 10

کارفرمای جایگاه عرضه سوخت مکلف است، به طور مستمر نسبت به انجام مدیریت ریسک اقدام و سوابق و مستندات مرتبط را در پرونده جداگانه ای در محل جایگاه عرضه سوخت، ثبت و نگهداری نماید.

ماده 11

  کارفرما مکلف است الزامات و استانداردهای فواصل بین ساختمان ها، تأسیسات، تجهیزات، محل تخلیه سوخت، محل تردد کارگران، افراد عادی و خودروها را در طراحی و ساخت جایگاه ها رعایت نماید.

ماده 12

رعایت قوانین، مقررات و آییننامههای حفاظت و بهداشت کار مصوب شورای عالی حفاظت فنی برای ساختمان ها و تأسیسات جانبی جایگاه عرضه سوخت مانند دفاتر، انبارها، رستوران، فروشگاه، پارکینگ، نمایشگاه، تعمیرگاه ها و دیگرقسمت ها توسط کارفرمایان الزامی است.

ماده 13

مسیرهای تردد کارگران و افراد متفرقه در جایگاه عرضه سوخت باید از محل عبور تانکرها و تریلرهای سوخت رسانی مجزا و با رعایت فاصله ایمن باشد.

ماده 14

  در صورتیکه محوطه داخلی جایگاه عرضه سوخت برای حصاربندی نیاز به دیوار، فنس و یا موارد مشابه داشته باشد،کارفرما باید با توجه به محل نصب تجهیزات، یک راه خروج اضطراری، علاوه بر مسیر ورود و خروج اصلی تعبیه نماید.

جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .

  09129267044 خانم شاکر دوست

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی