نمونه متن شکایت از کارفرما در اداره کار
در هر حوزه ای ممکن است که اختلافی بین طرفین یک رابطه حقوقی پیش بیاید و قانون گذار هم برای حل این اختلاف معمولا مراجعی را پیش بینی کرده است.
همچنان که در اختلافات بین افراد دادگستری مرجع عام، به حساب می آید برای برخی اختلافات مراجع خاص تری را در نظر گرفته برای مثال اگر اختلاف بین مردم با سازمان های دولتی باشد دیوان عدالت اداری مرجع حل اختلاف است و در مثال دیگر از اختلاف بین کارگر و کارفرما باشد اداره کار مرجع حل اختلاف است یعنی کسی یا کارگری که از کارفرما شکایت دارد باید به اداره کار شکایت خود را تسلیم کند نه به دادگستری.
شکایت از کارفرما یا کارگر
مثل تمام روابط اجتماعی و حقوقی بین کارگر و کارفرما تعهدات و وظایفی حکم فرمااست که هر کدام باید به آنچه تعهد کرده اند عمل کنند.
کارگر باید عملی را که به وی محول شده انجام بدهد در مقابل کارفرما موظف است که حقوق و مزایای ایشان را پرداخت کند.لذا اگر هر کدام به وظایف و تعهدات خود عمل نکند طرف مقابل می تواند در مرجع صالح رسیدگی به حقوق خود را مطالبه کند.
شکایت کارگر از کارفرما ممکن است به دلایل متفاوت باشد مانند پرداخت نکردن حقوق،عدم پرداخت مزایا، عدم بیمه نمودن کارگر، اخراج غیر قانونی و…
نکته ای که قابل ذکر می باشد اینکه گاهی اگر دو خواسته در یک دادخواست به نوعی معارض باشند قابل رسیدگی نیست.برای مثال اگر کارگر هم شکایت کند بابت این که از کار به صورت غیر قانونی اخراج شده وهم اینکه مطالبه سنوات نماید رسیدگی نمی شود.
چون اگر قصد بازگشت به کار را دارد دیگر حق سنوات ندارد و اگر قصد سنوات را دارد در حق بازگشت به کار را ندارد.
دادخواست طرح شکایت در اداره کار
در گذشته تقدیم دادخواست به صورت سنتی انجام می گرفت اما در حال حاضر تقدیم دادخواست از طریق سامانه اداره کار انجام می پذیرد و همچنین لازم است که در کنارثبت دادخواست مدارک و مستندات نیز پیوست شود.
مدت زمان شکایت به دلیل اخراج غیر قانونی
مدت زمان شکایت از کارفرما بسته به موردی است که کارگر از آن شکایت می کند و طبق قانون مشخص می شود.
برای مثال اگر کارگر به دلیل اخراج غیر قانونی از کار برکنار شده باید از تاریخ اخراج مزبورظرف یک ماه دادخواست خود را تقدیم گند در غیر این صورت به دعوای وی رسیدگی نمی شود.
مدارک لازم برای شکایت در اداره کار
لازمه شکایت از هر کسی در روابط قراردادی، اثبات قرارداد مزبور است. در این مورد هم فرد باید قرارداد کاری را که تنظیم کرده است پیوست کند و این باعث می شود خواسته ای را که مطالبه دارد مستند کند.
اگر قرارداد کار کتبی بود می توان آن را ارائه داد و اگر اینگونه نبود برای اثبات رابطه کاری می توان به ادله ای دیگر مثل فیش های واریزی و موارد دیگر که با ارتباط داشتن می تواند رابطه مزبور را اثبات کند.
مواد مرتبط با اختلاف کارگر و کارفرما در قانون کار:
ماده ۱۵۷
هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای قانون و سایرمقررات کار، قرارداد کارآموزی، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمانهای دسته جمعی کارباشد، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یانمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش، از طریق هیات های تشخیص و حل اختلاف به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.
ماده ۱۵۸
هیات تشخیص مذکور در این قانون از افراد ذیل تشکیل می شود:
یک نفر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی.
یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان.
یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان استان.
در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیات ها، وزارت کار و امور اجتماعی می تواند نسبت به تشکیل چند هیات تشخیص در سطح هر استان اقدام نماید.
جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .
09129267044 خانم شاکر دوست