چرا وکالت نامه محضری می گیریم؟
وکالت نامه محضری برای انجام کارهای مربوط به شکایات کارگری و کارفرمایی تنظیم میگردد . وکالت نامه محضریمشمول ماده ۶۵۶ قانون مدنی می شوند. وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می کند. یعنی عقدی که با اراده دو طرف بستهمی شود و فقط برای سهولت امور و رفع نیازهای کوتاه مدت برقرار می شود. به کسی که به او وکالت محضری می دهید وکیل و به خودتان موکل می گویند .
حضور وکیل تاثیری در روند دادرسی و یا دریافت نتیجه بهتر دارد؟
در تمامی محاکم قضایی و اداری اصل صداقت در گفتار مهمترین مطلب است که میبایست از سوی طرفین دعوی رعایت گردد .اما در بسیاری از مواقع بیان مطالب و حقایق میبایست در چهار چوب قوانین و مقررات و با تقدم و تاخر و اولویت اعلام و اظهار گردد تا موجبات حصول نتیجه مطلوب فراهم گردد .این مطلب در خصوص شکایت های کارگری و کارفرمایی از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود، دلیل آن هم این است کهدر مراجع رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی مبنای رسیدگی مستندات و مدارک مثبوته کارگر و یا کارفرما میباشد . این در حالیست که گاهاکارگران در این خصوص هیچ گونه مدرکی بابت اثبات خواسته های به حق خود ندارند و دراین میان کارفرمایانی نیز وجود دارند که از گفتن حقایق رابطه کاری سر باز میزنند . در چنین مواقعی است که نقش یک مشاور و یا وکیل مطلع به احقاق حق کارگران و چه بساکارفرمایان کمک میکند .در بیان شرایط و الزامات دارا بودن وکیل کارگری و کارفرمائی طرفین دعوی به یک اندازه به دلیل عدم اطلاع به قوانین ممکن است دچار ضرر و زیانگردند .
در خصوص رابطه کارگری و کارفرمایی باید این مطالب رعایت شود :
قرار داد کار منعقد گردد
حقوق
قانون کار مصوب شورای عالی کار در آن سال پرداخت گردد
حقوق به حساب کارگر واریز گردد
مزایای انگیزشی به کارگر پرداخت شود ( حق بن ، خواربار ، حق مسکن )
حق اولاد پرداخت گردد
ماده ۱۴۸ قانون کار در خصوص بیمه تامین اجتماعی رعایت گردد
تسویه حساب ماهیانه و پایان قرار داد اخذ گردد
رعایت موارد فوق از سوی کارفرما موجبات شکایات کارگران را بسیار کاهش میدهد و چنانچه مستندات از سوی کارفرمایان کامل باشد به شرح زیر :
اولا هیچ حقی از کارگر ضایع نمیشود .
ثانیا در صورت شکایت کارگران زیاده خواه امکان خصوص نتیجه از سوی کارگران خاطی را کاهش میدهد . مشاورین و وکلای ادارات کار که مسلط به قانون کار،آیین دادرسی کار، و بخشنامه های مربوطه میباشند میتوانند در این مهم یاری رسان کارگران وکارفرمایان