صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

مجموعه صبا مشاور ارائه دهنده مشاوره تخصصی به کارفرمایان و کارگران محترم در زمینه قانون کار و تامین اجتماعی ارائه مشاوره رایگان قانون کار و تامین اجتماعی - تماس 09395881794 خانم شاکردوست

صبا مشاور - مشاور قانون کار و تامین اجتماعی

این مجموعه سعی دار با اتکا به کارشناسان مجرب و ممتاز، خدمتگزار جامعه شریف کارفرمایی و کارگری کشور عزیزمان باشد.
اخبار روز روابط کار و تامین اجتماعی، ارائه مشاور قانون کار، مشاور تامین اجتماعی، بیمه بیکاری، از کار افتادگی و ... همچنین پیگیری مصوبات و تغییر قوانین مرتبط با بهره گیری از خدمات مجموعه صبا مشاور
در اقدامی نوین مجموعه صبا مشاور اماده است تا مشاوره های خود را در خصوص دعاوی حقوقی، کیفری، ارث، خانواده و ... را عرضه نماید.
با تماس با این مجموعه میتوانید از مشاوره رایگان قانون کار و مشاوره رایگان تامین اجتماعی بهره ببرید.
شماره تماس 09395881794 خانم شاکردوست

مرخصی استحقاقی

مرخصی استحقاقی چیست؟

مرخصی به تعدادی از روزهای کاری یک کارگر یا کارمند می­ گویند که به انتخاب خود فرد یکی از روز های هفته را به انجام امور شخصی بگذراند و در محل کار خود حاضر نشود.  انواع مرخصی مختلفی در قانون کار دارد که  یکی از آن­ها مرخصی استحقاقی است.

در ادامه این مطلب به بررسی انواع مرخصی استحقاقی و مدت زمان آن و همچنین مواد قانونی مربوط به مرخصی استحقاقی در قانون کار می پردازیم.

مرخصی استحقاقی

تعریف مرخصی استحقاقی

مطابق ماده ۶۲ قانون کار، مرخصی استحقاقی، روزهایی در ماه را شامل می شود که به انتخاب خود شخص شاغل و بدون آنکه از حقوق او مبلغی کسر شود می تواند در محل کار خود غیبت کند.

تمامی مشمولان این قانون شامل کارگران و کارمندان بخش خصوصی از آن برخوردار می­ شوند و به  این دلیل که مدت زمان استفاده از این مرخصی برای هر سال مشخص شده است، به آن مرخصی سالانه هم می ­ گویند.

مدت زمان مرخصی استحقاقی

مرخصی استحقاقی برای هر کارگر یا کارمند به میزان دو روز و نیم در ماه محاسبه شده است که در سال مجموعا ۱۹۲ ساعت و معادل ۲۶ روز در یک سال می شود.

افراد می توانند ۹ روز از این ۲۶ روز را ذخیره کنند و در سال بعد از آن استفاده کنند یا این­که در پایان سال در صورتی  که از مرخصی‌های خود استفاده نکرده باشند، پول آن را از کارفرمای خود دریافت کنند.

البته استفاده از مرخصی استحقاقی به نظر کارفرما هم بستگی دارد. در شرکت های خصوصی و دولتی گاهی بعضی از کارفرمایان پرسنل را مجبور به استفاده از مرخصی ها می­ کنند و در صورت عدم استفاده به جز ۹ روز آن بقیه مرخصی ها از بین می­ رود و اصطلاحا می­ سوزد.

همچنین مدت زمان مرخصی استحقاقی در مشاغل سخت و زیان آور ۳ روز در ماه و معادل ۵ هفته در سال  است که بایددر نوبت شش ماه اول و شش ماه دوم سال استفاده شود.

تشخیص چگونگی کارهای سخت و زیان آور طبق آیین نامه مربوطه و به تشخیص کمیته مختص این کار و نحوه ی کارآن در آیین نامه مزبور توضیح داده شده است.

تمدید مرخصی استحقاقی

تمدید مرخصی از طریق درخواست کتبی کارگر و موافقت کتبی کارفرما انجام می شود. در این مورد تاریخ شروع مرخصی بلافاصله پس از انقضای مرخصی قبلی است و کارگر باید در پایان مرخصی در محل کار خود حاضر شود.

نکته قابل ذکر این است که اگر کارفرما در زمان مرخصی بیمار شود، می تواند از مرخصی استعلاجی خود  استفاده کند وباقی مانده مرخصی استحقاقی درخواستی او ذخیره می شود.

مرخصی استحقاقی

پرداخت مزدمرخصی استحقاقی

مطالباتی که به مدت مرخصی استحقاقی کارگر مربوط می­ شود، در موارد زیر محاسبه و پرداخت می ­شود: در صورت فسخ یا اتمام قرارداد کار و اخراج کارگر درصورت بازنشستگی کارگر از کار افتادگی کلی کارگر درصورت تعطیلی کارگاه در صورت فوت کارگر (در صورت فوت کارگر مطالبات او به وارث قانونی او پرداخت می شود).

مرخصی استحقاقی سالانه

در صورتی که کارگر قصد داشته باشد از همه مرخصی سالیانه خود به صورت یک­جا استفاده کند با احتساب ۴ روز جمعه می تواند یک ماه به مرخصی برود.

اما اگر تصمیم داشته باشد که این مرخصی ها را به تناوب استفاده کند همان ۲۶ روز برای او محاسبه می­ شود. همچنین مرخصی کمتر از یک روز جزِو مرخصی استحقاقی به شمار می رود.

جهت اطلاعات بیشتر لطفا با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید .

  09129267044 خانم شاکر دوست

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی