دیوان عدالت اداری چیست؟چه پرونده هایی به دیوان عدالت اداری ارجاع داده میشود؟
مراجع قضایی در ایران به چند دسته تقسیم می شوند مراجع حقوقی که پرونده هایی از قبیل دعاوی مالی خانوادگی روابط موجر و مستاجر و غیره را قضاوت می کنند در این مراجع رای بر مجازات شخص یااشخاص صادر نمی شود و ذینفع و ذی حق پرونده مشخص می شود.
مراجع کیفری به دعاویی که برابر قانون مجازات اسلامی منجر به مجازات میشود، رسیدگی میکننددعاویی از قبیل قتل، آدم ربایی، ارتشاء ،اختلاس، توهین، تهدید و … در دادگاه کیفری، متهم در نهایت یامجرم شناخته شده یا حکم برائت وی صادر می شود.
شورای حل اختلاف که به منظور تسریع در رسیدگی به دعاوی که پیچیدگی خاصی ندارد تشکیل شده است از قبیل انحصار وراثت و تحریر ترکه دعاوی مالی زیر بیست میلیون تومان و غیره در همه مراجع فوق الذکر دو طرف دعوا اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی هستند اما چنانچه شما بخواهید علیه یک اداره دولتی به دلیل تخلف از قانون طرح دعوا کنید یا به آیین نامه ها و بخشنامه های صادره آنها اعتراض کنید میبایست به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید.
همانگونه که از نام آن پیداست دیوان عدالت اداری مرجع قضایی است که به منظور تظلم خواهی اشخاص حقیقی یا حقوقی علیه ارگانها و نهادهای دولتی تشکیل شده است.
قانون دیوان عدالت اداری
قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پس از کش و قوس های فراوان در سال1392/03/25 به تصویب رسید این قانون از پنج بخش تشکیل شده است که عبارتند از تشکیلات ، آیین دادرسی ،اعاده دادرسی،اجرای احکام، سایر مقررات بخش دوم شامل دو فصل است : صلاحیت و ترتیب رسیدگی این قانون ناسخ قوانین قبلی دیوان عدالت اداری و مصوب ۱۳۸۷ و ۱۳۷۹ و از ۱۲۴ ماده تشکیل شده است.